Hyperhuren

Hier vind je onze hele notitie inclusief alle cijfers over de hyperhuren die corporaties vragen in de gewilde delen van de stad.

Hieronder vind je de uitslag van de poll van Parool: 79% is het met ons eens.

Daaronder het artikel van Ton Damen.

2 reacties

Opgeslagen onder Politiek

2 Reacties op “Hyperhuren

 1. John van der Pauw

  Het huurrecht geeft verhuurders veel ruimte voor ‘huurharmonisaties’: het verhogen van de huurprijs als een zittende huurder vertrekt. De gemiddelde huurprijs die corporaties vragen is namelijk nog geen 80 procent van de maximaal redelijke huurprijs. Steeds meer corporaties gaan 90 procent van de maximaal redelijke huurprijs vragen. Zo worden nog niet betaalbare huurwoningen dure huurwoningen. De betaalbaarheid van het huren staat op de tocht. In Almere wordt gewerkt aan een analyse. Die analyse leidt naar een oplossing: het Woon Bedrijf Almere.

  • Ellen

   Zoals ook vroeger het woningbedrijf Amsterdam; overgegaan in Ymere. Nu veel soc.hrwoningen vrije sector huurwoningen zijn geworden zijn er ook geen regels meer voor de toewijzing.
   En jongeren die ietsje meer verdienen maar geen vast contract hebben komen niet in aanmerking. Ouders mogen niet garant staan. Waar moeten de naar toe ? Kopen kan niet, goedkoop huren kan niet meer, duur huren kan ook niet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s