Ikea op de woningmarkt

Wij willen het plan van Ikea om ook woningen te bouwen in Amsterdam graag met beide handen aangrijpen. Het biedt goede mogelijkheden woningen te bouwen in lege kantoren, gemeubileerd en al, tegen lage kosten. Niet alleen heeft Ikea zelf vastgoed in Amsterdam, ook lege kantoren van andere partijen, waaronder de gemeente, komen in aanmerking. Combinaties zijn mogelijk met kluskantoren: particulieren kopen een deel van een pand om dit om te klussen naar woningen, Ikea een ander deel om hun Ikea woningen te bouwen, waarbij zij tevens hun interieurs kunnen showen. Wellicht is Ikea zelfs bereid kwantumkortingen te geven voor badkamers en keukens aan deze kantoorklussers.

Om het initiatief van Ikea mogelijk te maken is het nodig dat de gemeente bestemmingen wijzigt. Wij roepen het College van B&W op hieraan mee te werken en met Ikea in gesprek te gaan. Daarom hebben wij schriftelijke vragen gesteld. Vaak worden nieuwe partijen door de gemeente met argusogen bekeken, maar wij willen ruim baan geven aan dit initatief van the new kid on the block op de Amsterdamse woningmarkt. Parool besteedde er aandacht aan (zie hieronder).

PvdA Amsterdam steunt plan Ikea
TON DAMEN

AMSTERDAM De PvdA-fractie in de Amsterdamsegemeenteraad is enthousiast over plannen van meubelwarenhuis Ikea om studentenwoningen te bouwen in leegstaande kantoorpanden in Amsterdam.

De partij wil dat het Amsterdams college Ikea ruim baan geeft. De PvdA denkt daarbij aan het snel wijzigen van de bestemming van kantoorpanden. In een brief aan het college stelt de partij voor een concreet voorstel te doen.

Daarnaast zou de gemeente Ikea hulp moeten aanbieden. Daarbij vindt de PvdA dat Amsterdam open zou moeten staan voor de combinatie van ‘kluskantoren’, waarbij particulieren een deel van een pand kopen en Ikea het andere deel en dat gebruikt als ‘showroom’ voor inrichting.

Woordvoerder Michiel Mulder van de PvdA wijst er op dat Amsterdam een groeiend bestand aan kantoren heeft. “Dat biedt goede uitgangspunten tot het vestigen van Ikeawoningen,” aldus Mulder. Mulder vindt het aantrekkelijk dat Ikea met ruimte woekert, en studentenkamers ontwerpt van17,5 vierkante meter. “Ik hoop dat het college dit interessant vindt, in plaats van nieuw en dus eng.”

3 reacties

Opgeslagen onder Lege kantoren, Politiek

3 Reacties op “Ikea op de woningmarkt

  1. Bas van Horn

    En laat het vooral niet bij herinvulling van kantoren door Ikea blijven. Ook bouwmarkten kunnen interessante nieuwkomers zijn. Waarom niet zelf je huis (laten) bouwen op een vrije kavel met een bouwpakket van de bouwmarkt?

  2. jasper van de Ven

    GEachte heer Mulder, Beste Michiel, interessant en goed artikel mbt Ikea en leegstand van de kantoorpanden. graag kom ik in contact met u om daartoe een snader door te praten. in afwachting van uw reactie Jasper vd Ven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s