Kluskantoren

PERSBERICHT

Revolutie in creëren woonruimte; regels worden vereenvoudigd

PVDA START KLUSKANTOREN-TOUR

De prijzen van leegstaande kantoorruimte dalen zo sterk dat voor weinig geld vele vierkante meters gekocht kunnen worden en omgebouwd tot woningen. Hoge hypotheken zijn niet nodig. Dit maakt appartementen beschikbaar voor starters. Om de mogelijkheden in kaart te brengen lanceert raadslid Michiel Mulder op 17 juli a.s. de ‘Kluskantoren’-tour met bemiddelaars, vastgoedeigenaren en een aantal geïnteresseerde potentiële kopers die de PvdA benaderden.

Vastgoedinvesteerders schrijven dezer dagen door opeenvolgende economische crises de waarde van kantoorgebouwen fors af. De prijzen per vierkante meter worden hierdoor ook in Amsterdam zo laag dat weinig hoeft te worden betaald voor de meters zelf, en er voor starters financiële ruimte ontstaat om de kantoorruimte bewoonbaar te maken.

Momenteel zijn er nauwelijks mogelijkheden voor eigenaren van kantoorpanden en particulieren om met elkaar in contact te komen over de mogelijkheden tot ombouw van een kantoorpand naar een particuliere koopwoning. Dat kan anders.

“We hebben de kans op een revolutie. De laatste transacties op de kantorenmarkt waren voor prijzen van minder dan €500 per vierkante meter, dit is minder dan de laagste grondprijs in Amsterdam. Voor mensen die nu niet iets vinden op de Amsterdamse woningmarkt biedt dit fantastische mogelijkheden. Jongeren kunnen met deze prijzen 50 vierkante meter kopen voor € 25.000, een bruto maandlast van 140 euro. Maar de gemiddelde studentenkamer kost inmiddels € 400 per maand, zo werd onlangs bekend. Je moet nog wel flink verbouwen, maar dat doe je samen met je vrienden”, aldus Michiel Mulder.

Regelgeving vereenvoudigen
De gemeente Amsterdam heeft op initiatief van de PvdA de regelgeving rond het omzetten van kantoorruimte naar woonruimte makkelijker gemaakt. Als er belemmerende regels zijn bij een pand, zoals het bestemmingsplan, die in de weg lopen als particulieren een stuk kantoor willen kopen om te wonen, zal de PvdA in de gemeenteraad voorstellen deze regels aan te passen.

Michiel Mulder wil samen met onder andere Pieter Roozenboom, algemeen directeur van vastgoedinvesteringsfonds Uni Investlaten zien wat de mogelijkheden zijn en voorstellen doen aan de potentiële kopers. Ook zullen makelaars, taxateurs en architecten aanwezig zijn, evenals Paul Oldeman, kantorenloods van de gemeente Amsterdam. U bent op 17 juli vanaf 20:00 uur a.s. van harte welkom aan de Heathrowlaan 3, vlakbij station Sloterdijk

2 reacties

Opgeslagen onder Lege kantoren, Politiek

2 Reacties op “Kluskantoren

  1. Rob Geurtsen

    Goed idee man… beetje pr en je krijgt heel wat volk mee. Papa’s en mama’s met geld voor hun kinderen die studeren in amsterdam e.o.

  2. Waar zijn de kluskantoren te koop in Rotterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s