De koopkrachttabel van het Catshuis

Volgens mij is dit (hieronder) de gewraakte koopkrachttabel. Met name mensen met een baan die minimumloon of 1,75 keer het minimumloon (wml) zitten zouden in koopkracht op achteruit gaan (3,5-4,5%), uitkeringsgerechtigden met een inkomen van maximaal 1,2 keer het minimumloon (4,25-5%) en alleenverdienende AOW’ers of met een aanvullend pensioen (3,25-3,75%). Hier vind je het hele CPB-rapport met de doorrekening van de Catshuisafspraken, effecten op economie en koopkracht.

Het grootste deel van de bezuiniging van Catshuisonderhandelaars zou komen van loonstop en BTW-verhoging. Dat zijn juist maatregelen die heel slecht zijn voor de consumptie, terwijl de consumptie nu juist het probleem is in Nederland als het gaat om de economische groei.

Hier vind je de keuzes van de PvdA. De koopkracht effecten zijn hier eerlijker verdeeld. De economische groei is op middellange termijn hoger dan in de Catshuisakkoorden. Terwijl het tekort vanaf 2014 in de PvdA-plannen ook onder de 3%-grens zou komen. Het kan dus echt anders!

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Politiek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s