MulderMail!

De nieuwe MulderMail is weer uit!

Met deze nieuwsbrief ontvang je eens in de zoveel tijd een update van mijn activiteiten. 

Debat ‘Amsterdam in 2025’

Met de hele fractie hebben wij een visionaire avond georganiseerd waar we met alle belangstellenden nadenken over de toekomst van de stad!

Deze vindt plaats op dinsdag aanstaande in Pakhuis de Zwijger, om 20.00 uur. Hier vindt je alle informatie

Voor de sessie over ruimtelijke ontwikkeling heb ik twee interessante sprekers gevraagd: Rudy Stroink, visionair projectontwikkelaar, en Zef Hemel, hoogleraar van de Wibautleerstoel.

Ter voorbereiding sprak ik met hen. In onderstaande filmpjes lichten zijn kort een tipje van de sluier op wat zij dinsdag gaan vertellen. Zef Hemel wil een feest in 2025 en Rudy Stroink wil dat de stad dan af is.

Het filmpje van Zef Hemel

Het filmpje van Rudy Stroink

Doorstroming verbeteren, meer kansen voor startersDagblad Metro maakte melding van onze voorstellen om de doorstroming te verbeteren. Een van deze voorstellen is om starters op de Amsterdamse woningmarkt een hogere hypotheek te geven dan elders in het land. Dit leidde tot veel reacties. Hieronder leg ik uit waarom het toch een goed idee is.

Het artikel in Metro

Reactie op reacties

Ons hele voorstel

Debat op At5 over bezuinigingen
Ik viel in voor de zieke Arco Verburg, onze financieel woordvoerder, en ging in At5 Politiek in debat met Werner Toonk (VVD) en Laurens Ivens (SP) over de vraag of een kwart van de subsidies geschrapt kan worden in Amsterdam.

Klik hier voor het debat

Erfpacht
Erfpacht staat in brede belangstelling momenteel. Het stadsbestuur bereidt een modernisering voor. Als PvdA zijn wij voorstander van erfpacht, maar wij zien ook verbetermogelijkheden. Ik sprak met veel bewoners die verhogingen van de canon krijgen – vaak aangrijpende verhalen. Wij hebben in elk geval drie concrete verbeteringen voorgesteld, waaronder de mogelijkheid van ‘opsparen’ van je erfpachtcanon als je de verhoging nu niet kunt betalen, tot het moment dat je de waardestijging van je huis realiseert. Dit is vergelijkbaar met het systeem van Nationale Hypotheek Garantie, waarbij je korting krijgt op de te betalen rente bij bijvoorbeeld werkloosheid.

Het debat in de raad op youtube en mijn spreektekst

Berichtgeving in Telegraaf en Spits over mijn bezoeken aan bewoners

 

Wat verder ter tafel komt…

– Betaalbaar wonen voor gezinnen in Amsterdam: kan het?

– Het stadsbestuur heeft afspraken gemaakt met de minister over de Zuidasontwikkeling. De snelweg gaat in dit plan onder de grond, maar de metro wordt niet doorgetrokken naar Amstelveen. Klik hier voor ons standpunt of discussieer mee op 24 april

– Op 23 april ga ik met Betty de Boer, woordvoerder van de Tweede Kamerfractie van de VVD in debat in politiek cafe Libertijn. Van harte welkom vanaf 20.15uur in De Heeren van Aemstel!

Ondertussen in de literatuur…

Terugblik in foto’s op het debat ‘Bang voor je brein?’ en het verhaal dat ik hield.

Terugblik op een voorlees sessie die ik hield in de bibliotheek van mijn geboortestad.

…of koop gewoon het boek!

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Politiek, Roman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s