Betaalbare woningen voor gezinnen

Amsterdamse gezinnen met een middeninkomen hebben een probleem. Een geschikte woning voor een prijs die betaalbaar is voor mensen met een inkomen van 30.000 of 40.000 euro is bijna niet te krijgen. In de bestaande bouw kun je nog net een woning kopen met twee kamers of drie kamertjes. Dichterbij het centrum? Tuintje?  Moet je wel een goed huwelijk hebben want op 45 m² uithouden met vrouw en kind. In de nieuwbouw vind je grotere woningen maar voor een prijs die midden inkomens al helemaal niet kunnen betalen, en ook dan heb je nog geen tuin.
Dit moet anders en dat kan ook. Want wat heeft een gezin nodig? Voldoende kamers voor als het niet bij 1 kind blijft. Een veilige straat om te spelen. Een tuintje om de leef ruimte vergroten.
Deze woningen bestaan voor 90.000 euro bouwkosten. Woningfabriek groothuis in de achterhoek bouwt deze woningen in opdracht van bewoners zelf Ik wil deze woningen ook in Amsterdam!
In de grondprijzenbrief lees ik dat in delen van Amsterdam bouwgrond goedkoper is dan 50.000 euro. Bij elkaar nauwelijks duurder dan de appartementen op funda hierboven.
Amsterdammers, koopt tukkerse woningen! Waarom bouwen we deze woningen nu niet massaal in Amsterdam? Jullie andere ideeën voor betaalbare woningen voor gezinnen hoor ik Graag hieronder!

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Politiek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s