Huizenprijsontwikkeling juli

De huizenprijsontwikkeling over juli is weer bekend. Belangrijk om te beseffen dat de effecten van verlaging overdrachtsbelasting hier nog niet inzitten. CBS/Kadaster die de prijsreeks verzorgd registreert namelijk op moment van passeren bij de notaris van de koopakte, de daadwerkelijke transactie (en dus de prijs) is dan meestal al 3 maanden daarvoor gesloten.

Geven de cijfers de burger moed?

Als je kijkt naar de huizenprijsontwikkeling ten opzichte van vorig jaar juli heeft deze zich in Amsterdam beter ontwikkeld dan in juni, maar toch nog een daling van 0,4%. Landelijk is sprake van een lichte verslechtering vergeleken met juni. In het algemeen blijken de prijsdaling

en in Amsterdam in 2011 lager dan landelijk. In het tweede kwartaal liggen de prijzen landelijk zo’n 2% lager dan een jaar daarvoor, in Amsterdam schommelt het zo rond de 1% lager.

Kijken we naar de maand op maand ontwikkeling dan blijkt die nogal te fluctueren in Amsterdam. We meten zowel een stijging van 2% (januari) als een daling van 2% (maart). In juni stegen de prijzen met ruim een half procent, in juli dalen ze juist weer ruim een half procent. Landelijk daarentegen lijkt vanaf april een stabiele tendens omhoog waar te nemen: elke maand is de daling wat minder t.o.v. de maand daarvoor en in juli zelfs een bescheiden plusje.

De lichte stijging in de maand-op-maand cijfers in juli (landelijk) zien we zowel bij de appartementen als de eengezinswoningen, maar de prijsstijging bij de appartementen spant de kroon (+ 0,6%)

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Economie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s