Initiatiefvoorstel Hetti Willemse binnenstedelijk bouwen aangenomen door raad

Vandaag is in de gemeenteraad het initiatiefvoorstel van Hetti Willemse besproken complexe binnenstedelijke projecten. De notitie is opgesteld naar aanleiding van enkele ervaringen bij het Westerdokseiland en andere binnenstedelijk bouwprojecten met verschillende gebruikers in een gebouw: sociale huurwoningen van een woningcorporatie, koopwoningen, huurwoningen in het hogere marktsegment die eigendom zijn van een beleggers, soms ook aangevuld met winkelvoorzieningen.
Het is van groot belang dat deze gebouwen goed beheerd worden. De gezamenlijk te beheren ruimtes zijn vaak openbaar toegankelijk. Hierbij kunnen problemen voorkomen bij het beheer. Bewoners die een woning huren zijn bijvoorbeeld niet betrokken, omdat zij niet in de VVE zitten. Bij de eigenaar van huurwoningen kunnen ze ook niet terecht als deze niet de vergaderingen van de VVE bijwoont. Het is soms onduidelijk waar men moet zijn voor klachten en een adequate afhandeling van klachten blijft uit. Men wordt bijvoorbeeld van de VVE naar de woningcorporatie gestuurd en weer terug. Er zijn ook voorbeelden van gezamenlijk beheerde gebouwen waar het de intentie was niet alle bewoners de sleutels te geven van gezamenlijke ruimtes. PvdA en SP stelden daar eerder schriftelijk vragen over.
Nu hebben we in de raad afgesproken dat voortaan bij ontwikkelplannen met verschillende functies in één gebouw (koop, sociale huur, markthuur) voortaan afspraken gemaakt moeten worden over het beheer die bewerkstelligen dat bovengenoemde problemen worden voorkomen vóórdat ze zich voordoen.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Politiek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s