Schotels

2 weken geleden stelden wij schriftelijke vragen over de mogelijkheden schotelantennes uit het straatbeeld te weren. De schriftelijke vragen van collega Willemse vind je hier.

Het item op At5 over de schotels aan de gevels vind je hier.

4 reacties

Opgeslagen onder Politiek

4 Reacties op “Schotels

 1. josien

  ik ben het van harte eens dat de schotels uit het straatbeeld moeten verdwijnen.Ik ben een stukje ouder als jij,maar nog bekend met alle dakantennes die op een gegeven moment MOESTEN verdwijnen.Een hele vooruitgang maar nu die schotels als paddestoelen opduiken ergeren erzoveel mensen zich aan die ondingen dus weg ermee.Woningcorpos.hebben het veel te ver laten komen en misschien heel misschien als ze verdwijnen wordt er sneller ingeburgerd? Dus mijn stem heb je en ik hoop dat er geluisterd wordt Een hartelijke groet,
  Josien.

  • Elfje

   De Europese Commissie heeft een document geschreven waarin zeer duidelijk wordt aangegeven dat men het recht heeft een schotel te plaatsen en dat zij die dat willen verhinderen buiten de wet bezig zijn. Houdt toch eens op om anderen in hun rechten te willen beknotten en andermans plezier te vergallen alleen omdat jij “het niet mooi” vindt. Wees eerder blij dat we nog wat persoonlijke rechten hebben in plaats van ze af te willen breken. Ik vind misschien de kleur van jou auto ook afschuwelijk, maar moet ik je dan verbieden om er in te rijden? Nogmaals, Europees zijn de rechten van een schotelbezitter gegarandeerd.

   • michielmulder

    Inderdaad moeten mensen het recht houden alle zenders te ontvangen. De schotels kunnen ook bijvoorbeeld op het dak geplaatst worden.

 2. Elfje

  Op het dak is soms een mogelijkheid. Maar daar gaat het niet om. Het gaat ook niet om alle zenders te ontvangen. De EC doet de uitspraken over de Schotels! Het gaat er om dat de lokale politiek de Europese regels niet kent of niet wil naleven. Het artikel van de PvdA stelt dat er op rijksgebied iets aan de regels moet worden gedaan. Dat kan niet. Het zijn Europese regels. Stel het geval van schotels op het dak. Dat mag van een schotelbezitter gevraagd worden, tegelijk zegt de EC letterlijk over dit voorbeeld dat de schotelbezitter zelfs dan nog de keuze moet hebben van een eigen schotel etc etc. M.a.w. het kan nooit verplicht worden. Ook hier zie je weer dat lokale machthebbers hun eigen wil willen doordrukken in strijd met de regels. Dat weet de EC vandaar dat het betreffende schrijven ook alle trucjes van lokale overheden bij voorbaat al buiten de wet stelt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s