PvdA: 1000 woningen voor studenten en jonge internationals in Zuidas

Een persbericht dat zojuist is uitgegaan:

De PvdA stelt voor om op de Zuidas 1000 tijdelijke woningen voor studenten en jonge internationals te bouwen. De vraag naar kantoorruimte is drastisch ingezakt door de crisis. Hierdoor zijn geplande bouwprojecten uitgesteld. De PvdA-fracties in gemeenteraad en stadsdeelraad stellen voor op deze locaties tijdelijk woningen voor studenten en jonge internationals te bouwen. Hiernaar bestaat veel vraag: het tekort aan studentenhuisvesting in Amsterdam wordt geschat op 12.700 en voor buitenlandse studenten op 2.000 woningen.

Deelraadslid Marijn van Ballegooijen: ‘Never waste a good crisis! De tijdelijke huisvesting moet levendigheid en bedrijvigheid brengen op het nu nog overwegend zakelijke nieuwe stuk Amsterdam: De Zuidas. Door de woningen versterkt de Zuidas bovendien de positie van Amsterdam in de internationale kenniseconomie.’

Volgens de PvdA moet op de Zuidas een mix komen tussen vrij beschikbare studentenwoningen, woningen voor internationale studenten en woningen voor trainees van bedrijven. Door studenten en werknemers van op de Zuidas gelegen bedrijven te huisvesten wordt bovendien kennisuitwisseling gestimuleerd. Het bevordert de band tussen bedrijfsleven en wetenschap. Het draagt bij aan netwerken in de stad.

Raadslid Michiel Mulder: ‘Zo draagt de Zuidas ook in crisistijd bij aan het werven van internationaal talent naar Amsterdam. Dat is een duurzame motor onder onze economie en werkgelegenheid.’ Het voorstel voorziet verder in de voorzieningen die nodig zijn voor de levendigheid van het huisvestingsproject op de Zuidas: horeca, een wasserette en voldoende en groen.

Het voorstel is samen met de Jonge Socialisten in de PvdA ontwikkeld.

Hier vind je het hele voorstel

1 reactie

Opgeslagen onder Politiek

Een Reactie op “PvdA: 1000 woningen voor studenten en jonge internationals in Zuidas

  1. Matthijs

    Waar op Zuidas? Volgens de huidige planning gaan alle projecten op een enkel gebouw na tussen nu en 2014 van start. Dan staan die containers er over een jaar en kan je ze na twee jaar weer afbreken. Alleen de geplande VU-campus is een mogelijkheid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s