P&W

Het debat tussen mij en Ratelband.

7 reacties

Opgeslagen onder Persoonlijk

7 Reacties op “P&W

 1. Leuk gedaan Michiel tegen Emiel Ratelband, maar ben je zelf niet lid van een partij die in de regering zit met zekere lieden met ronduit wereldvreemde ideeen over homosexualiteit, en die dus goedvindt dat gristelijke schoolbesturen homosexuele leraren zonder pardon of voorzien van een vreemde smoes van wel/niet praktizeren de laan uit sturen?
  Pas als je je lidmaatschap voor zo’n club op pricipiëele gronden opzegt heb je enig recht van spreken. Emiel is recht voor zijn raap en heeft, stom genoeg, deels gelijk en de pvda hecht aan het pluche en niet aan principes, blijkbaar. Dus eerst je partij in het rechte spoor brengen en pas daarna Emiel aanvallen, he! Bedenk ook eens dat er vele dingen zijn die je afwijking kunt noemen, zonder daarbij tot een waardeoordeel te moeten komen, zoals linkshandigheid, rood haar, dwerggroei, een penis van veertig centimeter, een iq boven de 140, nachtblindheid ,twee linkerhanden, liefde voor motorfietsen (dat is pas gek) of lid zijn van een politieke partij en dan denken dat je niet die partij maar het volk vertegenwoordigt.
  Doe mij een lol, en denk er eens over na.
  Met vriendelijke groet,
  AW

  • in reactie op de heer of mevrouw AW: u heeft een punt dat de pvda inderdaad hypocriet bezig is. Om nu direct de heer Mulder hiervan te betichten gaat mij te ver.
   Die hypocrieten zitten inderdaad in het kabinet. En dus de ministers en staatssecretarissen. Bij het aangaan van het regeerakkoord destijds, hebben ze afstand genomen om en de kans aan gegrepen de gristelijke partijen op hun discriminerende, want dat is toch de ondertoon van uitspraken van dit soort partijen, te wijzen. Ook de fractie van de PvdA in de tweede kamer zwijgt op dit punt in alle talen.
   Aan de andere kant, gelukkig kent het kabinet een Ronald Plasterk. Een minister die zich hard maakt voor de homo-emancipatie. Sinds Ronald Plasterk minister is, is de emancipatie goed op de kaart gezet. Helaas is de homo-emancipatie nog steeds niet waar het moet zijn, Maar Ronald Plasterk, en velen met hem, werkt hier hard aan!
   Overigens steun ik Michiel Mulder volledig in zijn aangifte tegen de beledigende uitspraken door Ratelband gedaan. Overigens, nu hij deze in Pauw en Witteman is blijven herhalen kan hij, mijn inziens, in Nederland aangeklaagd worden.
   Ook ik overweeg een aanklacht tegen de heer Ratelband in te dienen. Ik zal, net als de heer Michiel Mulder, dit doen in samenspraak met Artikel 1. In mijn geval Overijssel.

   met een roze vriendelijke groet,

   Ben Meijer-Hof,
   Enschede.

 2. Jan Barendts

  wat een slap optreden. Je snapt toch zelf wel dat je op populistische gronden misbruik maakt van rechtsmiddelen en overheidsgelden?

  Wat is er mis mee om met een roos op de markt te gaan staan om vadertje Drees te eren vóór de gemeenteraadsverkiezingen in maart.

  Ik moet de lokale politieke partij nog tegen komen die een anti-homoknuffelbeleid voorstaat. Homo’s domineren Amsterdam, hoe lang wordt dat nog gewaardeerd, denk je?

 3. Susan

  Beste Michiel,

  Heel goed dat je Ratelband aanklaagt!!!

  Die man moet gestopt worden!!

  Die man moet eens leren dat hij niet alles kan zeggen, niet over homo’s en zich niet denigrerend uitlaten over vrouwen.

  Die man denkt dat hij god is, al jaren!

  STOP Ratelband!!!

  Ga zo door Michiel!

  Susan!

 4. Joris

  Hoi Michiel,

  het duurde even voor het kwartje viel (en ik ben nog steeds niet 100% zeker), maar na een kwartiertje kijken dacht ik opeens: verrek, dat is die michiel met wie ik nog wat avonden zeer aangenaam heb gediscussieerd toen ik nog de vriend was Hilde Tr. Misschien dat je je mij niet meer herinnert, het zij je vergeven, maar ik was de toen felle SP-stemmer die de PVDA maar een regenteske slappezakkenpartij vond. Intussen stem ik D66 (ben dus liberaal, maar niet gevreesd VVD is nog steeds ver-van-mn-bed-show) en ben nog steeds van dezelfde mening over de PVDA lol 🙂 Net als toen vond ik jou een prettige uitzondering op de regel.

  Wat je je waarschijnlijk ook niet meer van mij herinnert, is dat ik je graag kritisch van kanttekeningen voorzag in je standpunten, en ik eer graag mijn aangename gesprekken van toen door hetzelfde nu te doen 🙂

  in de eerste plaats een vraag mbt integriteit van je handelen:
  Windt Ratelband je echt dermate op met zijn uitspraken, of gebruiken jullie elkaar nu als springplank voor de publiciteit? Laten we eerlijk wezen, het werkt, een avondje Pauw en Witteman is sneller voor elkaar met het publiek bevechten van Ratelband dan met het opzetten van een technisch beleidsstuk. Nu ben ik realistisch genoeg om er in mee te willen gaan dat politiek hand in hand met exposure gaat, maar er moet gewaakt worden dat doel en middel niet van plaats wisselen. Ik ben argwanend aangelegd voor dit soort zaken, dus ik leg hem ook bij jou neer.

  In de tweede plaats inhoudelijk tav je verweer tegen Ratelbands uitspraken:
  Je bleef er vooral op pressen dat Ratelband homosexualiteit als een afwijking kwalificeerde, alleen zette hij de definitie afwijking binnen de context van de maatschappij. Met het laatste ben ik het niet eens, want Jan Modaal is denk ik langs alle statistieken uiteindelijk van een grotere zeldzaamheid als elke andere groepering, maar de classificatie afwijking an sich vind ik niet laakbaar. Vanuit een darwinistische danwel zuiver biologische kijk op de kwestie lijkt de term afwijking mij zeker op zijn plaats. Het hele biologische apparaat krijgt een stok in de spaken wanneer voortplanting niet meer kan bestaan, en er mag als zodanig gesproken worden van een abnormale situatie. De vraag die dan echter rijst is of als gevolg daarvan zij in een maatschappelijke context als ‘van andere waarde’ mogen worden beschouwd tav andere mensen. Dat is natuurlijk totale kul (naar mijn mening), maar het is vaak wat de geladenheid van een term als afwijking met zich mee brengt: dat een afwijking iets is als een negatief oordeel. Zo wordt het door mensen die de term gebruiken wellicht vaak bedoeld, maar dat maakt het in principe daarmee niet onderdeel van de definitie van ‘afwijking’. Die is er zuiver een van een constatering en oordeelloos.

  Voor zover mijn kritische noot op je aanval. Verder is Ratelband een totale clown, en als je je hand kunt leggen op de tapes waarop zijn uitspraken terug te vinden zijn denk ik dat je een zaak voor discriminatie makkelijk rond kunt krijgen.

  Neemt niet weg dat ik nooit eenzelfde route zou kunnen nemen, daar ik voor afschaffing van het hele grondwetsartikel omtrent discriminatie ben als laatste grote obstakel in het vrije woord, maar dat is voor another time 🙂

  Doe de groeten aan Hilde als je haar nog ziet. En je vriendin ook, als je daar nog steeds mee samenwoont. Ik vond haar ook altijd erg sympathiek (deze mail is zo grappig als je niet blijkt te zijn wie ik denk dat je bent), en je hebt mijn emailadres voor eventuele verdere discussie 🙂

  groeten,

  Joris

 5. D Nagan

  Beste Michiel, ik wil je bedanken voor je moedige en menselijke optreden in zake de verwerpelijke Emile Ratelband. Ieder weldenkend mens weet dat Ratelabnds ideeën niet deugen. Dat is het nare van deze tijd – men verschuilt zich achter de leus dat je ‘mag zeggen wat je vindt’. Alleen is het dan toevallig zo verwerpelijk wat veel mensen dezer dagen vinden. Hoe is het mogelijk dat een persoon de ander persoon zijn leven niet gunt!!! Alsof hetero’s de maat zijn en zich zo voorbeeldig gedragen. Ik vind het buitengewoon prachtig wat jij doet en vond je optreden bij P&W voortreffelijk, beschaafd, doeltreffend en moedig. Overigens vond ik Kenneth Herdigein ook meer dan voortreffelijk tijdens die uitzending. Jullie zijn beiden nobele zielen.
  met vr. gr., bewondering en hoop,
  Doron Nagan.

 6. Pingback: MulderMail! « Website van Michiel Mulder!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s