Familie Bush investeert in Amsterdamse studentenwoningen

Volgens het volgende bericht in PropertyNL gaat de Amerikaanse investeringsmaatschappij Carlyle investeren in studentenwoningen, onder ander in Amsterdam:

Carlyle Group investeert in studentenaccommodaties
 
Den HAAG – Private equity bedrijf Carlyle Group wil in samenwerking met de Benelux Property Group een portfolio opbouwen van vijfduizend tot zevenduizend studentenwoningen in Nederland en België. De verwerving van de daarvoor benodigde 20 tot 25 gebouwen moet binnen vijf jaar gestalte krijgen.

De samenwerking heeft tot nu toe twee panden opgeleverd in respectievelijk Luik en Den Haag. Het laatste pand betreft een bejaardentehuis nabij station Den Haag HS. De huidige huurders vertrekken in 2012. Daarna wordt het gebouw gerenoveerd en uitgebreid tot 250 kamers. Onderhandelingen over andere projecten zijn gaande in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Groningen, Nijmegen, Eindhoven en Leiden.
Carlyle zal de afgeronde projecten voor een periode van 20 tot 25 jaar verhuren aan City Living, dat moet uitgroeien tot marktleider op het terrein van studentenaccommodaties. In het Verenigd Koninkrijk biedt City Living al 60.000 studentenbedden.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Economie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s