Nieuwe uitzending

Er is weer een nieuwe uitzending van Kredietcrisis TV! Je kunt ‘m hier bekijken. Te gast zijn Patricia Linhard, zelf ondernemer (modezaak Linhard op de Van Baerlestraat) en toevallig ook binnenkort lid van de Tweede Kamer. En Kees Verhoeven, directeur van MKB Amsterdam. Centraal staat dus de rol van de kleine ondernemer. Op de Ten Katemarkt legt een marktkoopman dat hij mensen halverwege de markt weer ziet teruglopen. Mijn collega Derya Kaplan houdt een column.

Tevens heeft onze burgemeester Job Cohen speciaal voor het programma zijn visie uiteengezet, niet alleen op de concrete collegevoornemens, ook houdt hij een hartstochtelijk betoog voor een nieuwe balans tussen enerzijds winstbejag en egocentrisme en zekerheden voor werknemers anderszijds. De column van Job Cohen begint bij minuut 23.

NEW YORK 2009 139Ondertussen in New York…

Was ik op vakantie en heb natuurlijk intussen de kredietcrisis aldaar bestudeerd. Hoewel het nieuws daar gedomineerd werd door het ‘H1N1Virus’ ofwel de Swineflu, konden ook de bezuinigingen die  burgemeester Bloomberg heeft afgekondigd niet aan de aandacht ontsnappen. Er gaan honderden ontslagen vallen bij de gemeente om op een ‘balanced budget’ uit te komen, de staat heeft de ‘payrol taxes’ verhoogd en men was in rep en roer of scholen en openbaar vervoer instellingen deze payroll taxes wel konden betalen – druk gedebatteer over of die niet gecompenseerd konden worden en de stad New York gaat de belastingen op onroerend goed verhogen.

Nogal een wat andere ‘beleidsaccenten’ dan in Amsterdam! Maar hoewel New York sterk beinvloed is door zijn eerste Nederlandse decennia (gelezen: Russel Shorto, de Geert Mak van New York, later meer daarover) zijn er dus ook substantiele verschillen…

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Economie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s