Mooi Amsterdam

Hoor de wind waait door de kantoren. Zo ziet het bedrijfsterrein bij station Sloterdijk eruit als het een beetje waait. Niet echt prettig. De gebouwen en de omgeving ‘praten’ slecht met elkaar zoals collega Willemse dat noemt.

Samen met haar schreef ik de raadsnotitie ‘Mooi Amsterdam’. Wij doen daarin voorstellen om woningbouw meer aan te laten sluiten bij de consumentenwensen, kwaliteit meer prioriteit te geven en nog veel meer. Nu heeft het college van B&W gereageerd en gezegd wat ze ermee gaan doen. In vakjargon heet dat een ‘préadvies’.

De notitie vind u hier: en het pré advies hier.

Ik ben verheugd met het pré advies. Het college heeft de handschoen opgepakt en wil meer werk maken van kwaliteit en neemt veel van onze aanbevelingen over. Het pré advies is bovendien een interessante stedenbouwkundige verhandeling, waar men nog wat van kan leren.

Waarom ik m.n. zo blij ben is dat dit één van de belangrijkste dingen is die ik wilde doen toen ik me kandideerde voor de gemeenteraad. Het woningbouwdiscours moest echt op. Dat lijkt nu gelukt.

Volgende week volgt onze fractieinbreng in de commissie. Wordt vervolgd dus.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Politiek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s