Begroting

Ja het kan verkeren. Er was een integratiedebat gepland met Wouter Bos, maar ja, van zo’n kredietcrisis zou ik ook ziek worden. Zeker met dit weer.

Dat gaf onze fractie wat tijd wat langer te praten over de begroting, zodat onze voorstellen nóg beter werden! (of komt het vanwege de wet van Duco Stadig dat alle beschikbare vergadertijd altijd volledig wordt benut, de zgn. ‘wet van klets’).

In elk geval is dit de uitkomst, in staccato vorm, er volgt nog een mooi persbericht:

4 voorstellen helpen mensen in armoede:
– Uitbreiden jeugdsportfonds. Uit dit fonds worden sportvoorzieningen voor de jeugd gefinancierd.
– Samen met energiebedrijven jongeren stageplekken aan bieden waarbij ze woningen opknappen zodat energie bespaard wordt
– Fonds (samen met corpo’s en ziektekostenverzekeraars) voor huurverhogingen van ouderen: in stedelijke vernieuwingsgebieden niet de huur verhogen zodat ouderen langer thuis bliven wonen. Dit bespaard op zorgkosten. 0,5 miljoen uit post voor gebiedsmarketing zuiderker (p. 278 voordruk) (SV-fonds)
– Beleidsmotie om het extra geld dat uit Den Haag komt te gebruiken voor kerstgratificatie voor mensen in armoede
– Om de emancipatie van homosexuelen te helpen willen we de Schrorerstichting steunen die zich in zet voor het welzijn van homosexuelen.
– Stadsdeel Zeeburg willen we steunen met 5 ton omdat door de uitbreiding van IJburg hun financien achterlopen op het toenemende aantal inwoners.
– Aangaande het oplossen van problemen met ICT willen we een kwartaalrapportage
– Tot slot komen we met een beleidsmotie aangaande de kredietcrisis waarin we college vragen gevolgen en mogelijke oplossingen in kaart te brengen aangaande:
– werk: er bovenop zitten als mensen ontslagen worden en kijken of we afspraken met bedrijven kunnen maken over weer in dienst nemen.
– mkb: wat zijn de problemen in de kredietverlening en kunnen we samen met het rijk achtervang zijn bij kredietverlening
– woningbouw: kwaliteitsverslechtering van plannen en vraaguitval voorkomen, plan uitwerken voor mogelijkheden tot participatie

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Politiek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s