De eersten zullen de laatsten zijn

De eersten zullen de laatsten zijn.

Deze Bijbelse wijsheid gaat in de sport enkel op lange termijn op. Ook de winnende atleet wordt eens oud en dan kannie hoogstens ergens in de staart finishen alsie dan nog de behoefte heeft om marathon te lopen.

Elk jaar komt de Amsterdamse marathon (zie filmpje) vlak langs mijn huis, dus ik ben een trouw toeschouwer hiervan. Opvallend hoeveel bekenden meededen. Van wethoudersassistenten tot stadsdeelraadsleden en anderssoortige kennisen. Respect.

Ook respect voor u, trouwe lezer van mijn weblog. Ondanks dat ik in augustus en september tezamen slechts één posting heb geplaatst, bleef u in grote getalen dat éne stukje over populisme lezen en dat gezever over de MulderMail.

Omdat uit het eerste volgt dat de laatsten dan dus ook de eersten zullen zijn, zal ik bij deze beloven deze digitale uiting weer hoger op de prioriteiten lijst te zetten.

Deze Bijbelse moraal komt overigens goed overeen met de socialistische hervormingsagenda van individuele ontplooiing, het dubbeltje dat een kwartje wordt, arme ouders mag niet betekenen dat je niet zelf kunt studeren enz.

In dat verband maak ik mij enigszins zorgen over mijn kat. Als die maar de hele dag op zijn luie reet blijft zitten, wordt het nooit wat met zijn individuele ontplooiing.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Persoonlijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s