Nekschot (III)

Wie de inbreng van Ballin in de kamer goed leest weet waarom het drie jaar heeft geduurd voordat er tot vervolging werd over gegaan door het OM. De aangifte dateert van 2005. Toen heeft die een paar maanden vrolijk in een bureaulade gelegen.

Tot het moment dat er een ‘Interdepartementale Werkgroep Cartoonproblematiek’ werd ingesteld.

Nu heb ik niets tegen interdepartementale wergroepen. Zo is er een Interdepartementaal Beleidsonderzoek (in Haags jargon: IBO) gedaan naar het grondbeleid door een werkgroep van ambtenaren van allerlei ministeries die met goede voorstellen kwam, waarvan een aanzienlijk aantal inmiddels zijn geimplementeerd.

Maar een Interdepartementale Werkgroep Cartoonproblematiek, wat voor heil valt daarvan te verwachten?

Dat weten we nu: het kostte drie jaar om te vergaderen over de vraag of Nekschot nu vervolgd moet worden of niet. Toen koos men voor een slap aftreksel: een beetje huiszoeking, een intimiderend politieverhoor, anderhalve dag in de cel en daarmee is dan de kous af. Er verdwijnen 8 (à 9 gek genoeg, zijn het er nou acht of negen?) van de site (die vervolgens wel vrolijk in de winkel blijven liggen, in een tijdschrift worden afgebeeld (is HP de tijd al vervolgd voor deze vermoedelijk strafbare feiten? Ik geloof het niet – zo strafbaar was het blijkbaar allemaal niet) en zo bij Bol.com te bestellen zijn) en de Interdepartementale Werkgroep Cartoonproblematiek zal zich wel feestelijk opheffen met een dinertje, waarin iedereen bedankt wordt voor zijn inzet voor het succesvol verloop en de constructieve vergaderingen van de Interdepartementale Werkgroep Cartoonproblematiek.

Nekschot heeft zo zijn eigen interpretatie van de werkwijze van de Interdepartementale Werkgroep Cartoonproblematiek:

1 reactie

Opgeslagen onder Politiek

Een Reactie op “Nekschot (III)

  1. Interparlementaire cartoonproblematiek. Wie zit daar dan in? Ambtenaren. kamerleden. Tekenaars?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s