Nekschot (II)

Ons standpunt:

zoals verwoord bij Rtv Noordholland.

zoals verwoord bij AT5 nieuws.

Maar de mooiste reactie kwam toch wel van Marcel Duyvestijn. Doordat hij ons scherp hield/houdt, blijven wij alert. Ik durf de stelling aan dat als hij mij niet zo’n +/- 5 keer (ben de tel inmiddels kwijt) beschimpt had via inmiddels ongeveer alle opiniepagina’s die ons land rijk is tezamen met zijn liefdevolle kornuiten Terstall en Van Amerongen, ik navrant minder alert zou zijn. Gelukkig wordt de man nu zelfs voorzitter van het mij zo dierbare Lux Voor, alwaar hij zijn belangrijke missiewerk verder kan brengen. Marcel, bedankt.

En zelfs GeenStijl toont zich ingenomen met de Amsterdamse PvdA, een unicum.

En ook voor u het  persbericht:

De PvdA Amsterdam vraagt opheldering aan burgemeester Job Cohen over het optreden van politie en justitie aangaande de aanhouding van cartoonist Gregorius Nekschot. De PvdA heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan burgemeester Job Cohen.

Raadslid Michiel Mulder: ‘Als de berichten kloppen dat de politie tijdens het verhoor heeft geïnsinueerd dat door de aanhouding de veiligheid van de heer Nekschot wellicht in het geding zal komen en dat een rechtszaak uitblijft, hebben wij sterke twijfels of dit de meest effectieve wijze is om discriminatie te bestrijden én de vrijheid van meningsuiting te waarborgen.’

De PvdA maakt zich grote zorgen over het feit dat er druk uitgeoefend wordt op de cartoonist om de inhoud van zijn website aan te passen, terwijl de rechter geen oordeel heeft geveld. De fractie in de gemeenteraad heeft schriftelijke vragen gesteld om helderheid te krijgen of de werkwijze van politie en justitie onder de gangbare werkmethoden vallen. De PvdA Amsterdam verzoekt de Burgemeester de kwestie te bespreken in het overleg tussen korpsbeheerder, korpschef en officier van justitie.

 

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Politiek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s