Transvaalbuurt

We komen met stevige oplossingen voor de veiligheid in de Transvaal buurt in Oost, die zeer laag scoort op de veiligheidsindex, uit de Telegraaf vandaag:

Drugspanden tussen woonhuizen in de Transvaalbuurt moeten eindelijk worden opgespoord, aangepakt en dichtgetimmerd. Politie, justitie en de gemeente moeten dit snel regelen, vindt de PvdA in de gemeenteraad naar aanleiding van recente cijfers die een explosieve stijging van drugsoverlast in de buurt laten zien.

,,Sommige panden in de buurt staan al jaren bekend als drugspand en zijn een bron van overlast,” zegt fractievoorzitter Manon van der Garde. ,,Bewoners weten het al jaren en melden dat ook aan de politie, maar ze worden niet echt aangepakt en gesloten. Dat moet nu gebeuren.”

Onlangs bleek dat de Transvaalbuurt zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld tot een waar junkenwalhalla. De buurt is in termen van drugsoverlast zelfs Zuidoost voorbijgestreefd en heeft alleen de Wallen nog voor zich op de dubieuze ranglijst.

Afspraken

Van der Garde wil dat de gemeente, justitie en politie nu nieuwe harde afspraken maken om drugspanden in de woonbuurt op te sporen en dicht te timmeren.

,,Justitie zegt nu: ,ja, we weten dat er wordt gedeald, maar het is volgens jullie (de gemeente, JdS) geen prioriteit om drugspanden te sluiten.’ Daarom zeggen we nu: dat moet hoger op het prioriteitenlijstje.”

Daarnaast wil Van der Garde de overlast op straat in de buurt bestrijden met mobiel cameratoezicht. ,,Camera’s kunnen helpen de overlast van jeugd en dealers op straat te bestrijden. Wij gaan het college vragen om daar een proef mee te doen in die buurt.”

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Politiek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s