De wei in

Afgelopen zondag hadden we fractiedag. In bedrijfsomstandigheden heet dat doorgaans ‘hei-dag’. Een buitengewoon nuttig moment van reflectie en om plannen te maken. Meestal niet letterlijk op de hei. In ons geval in het Waterland: Ilpendam.

We bivakkeerden bij een biologische boer. Nu weet ik wat ‘biologisch’ betekent: ongeveer een hectare per koe om te grazen en hooi te maken voor de winter.

Een hectare!

Mind you, ik ben daar voor en zal vanaf nu altijd biologische melk drinken – de koeien oogden gelukkig – maar voor mensen geldt een andere meetlat: in een vinexwijk staan zo’n 40 woningen per hectare, in hoogstedelijk gebied kan dat oplopen tot of boven de 100 woningen per hectare, en met een gemiddelde gezinsgrootte van rond de 2 zijn dat dus zo’n 80 tot 200 hectares mensen meer per hectare dan koeien.

Het wekt dus geen verbazing dat de mens ook af en toe de stad uit moet, de hei op, de wei in.

Daarom komen college Burke en ondergetekende binnenkort met een interessante visie op recreatie in (en rond) Amsterdam. Stadsbewoners kunnen namelijk nog beter gebruik gaan maken van de omgeving, en de omgeving van de stad. Neem zoiets als streekproducten: tijdens de heidag/weidag dronken wij appelsap uit het Waterland. WAarom ligt dat niet in alle Albert heijns in de stad Am

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Politiek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s