Wie zijn die mensen?

Bijna niemand kent de Amsterdamse politici. Ons bekendste raadslid, oppositieleider Eric van der Burg, is bekend bij nog geen 2% van de Amsterdammers. Hij is tevens gekozen tot beste raadslid van 2007 door een burgerpanel van 50 Amsterdammers die de Amsterdamse politiek goed volgen. Ook de wethouders scoren niet hoog als het gaat om naamsbekendheid.

Om deze chronische kwestie aan te pakken hebben de Bloggers van Amsterdam Centraal iets bedacht. Een uiterst succesvol Blog overigens want zij wonnen de Dutch Bloggies in de categorie nieuws.

Om de politici wat meer bekend te maken hebben ze een spel ontwikkeld. Klik op de vakjes en via het ouderwetse memory game kunt u uw kennis wat ophalen. Voorwaar niet gemakkelijk!

Wat mij overigens verder opviel aan die Bloggies verkiezing was dat de winnaar, Moois Magazine, slechts 100 bezoekers per dag heeft. Blijkbaar geldt kwaliteit, niet kwantiteit. Dat weerhoudt mij er dus niet van om volgend jaar mee te doen, want dat bezoekersaantal zit ik overheen! Nu alleen nog een beetje aan de kwaliteit schaven.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Politiek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s