Nul euro

Binnenkort verschijnt er een onderzoek in opdracht van het rijk van het Institute of Environmental Studies van de Vrije Universiteit over veiligheid bij klimaat verandering. Hierin wordt ervoor gepleit dat nieuwbouwwoningen op vijf meter hoogte worden gebouwd. Op een soort van terpenstructuur houden de Nederlanders ook in de verre toekomst droge voeten.

In Rotterdam ondertussen pleit de GGD voor ‘allergeenarme’ woningen. Dit zijn woningen waar mensen met allergien minder last hebben. Er zijn minder hoekjes waar zich het stof kan ophopen, de ventilatiekanalen zijn aangepast en zelfs bij de beplanting in de openbare ruimte is rekening gehouden met allergie verwekkende pollen. Kosten: 7000 euro per woning.

Uiteraard allemaal heel goede ideeen en nuttige zaken, maar er moet op enig moment wel iemand zijn die dat allemaal gaat betalen. Het kabinet streeft ernaar heel veel woningbouw binnenstedelijk te realiseren, vanwege de – hier en daar wat irrationele en doorgeslagen – angst voor ‘verrommeling’. Binnenstedelijke locaties zijn een stuk duurder dan uitleglocaties om te realiseren, maar ik heb nog geen euro extra gezien. Wel zeer complexe fijnstofnormen, die het bouwen op veel locaties praktisch onmogelijk maakt. Kom je met een serieus plan het fijnstof terug te dringen: gaat de minister van stilstand zich daarover beklagen, in plaats van dat hij zelf iets doet aan vermindering van de problematiek.

Ook de probleemwijken moeten voor 0 euro van het kabinet prachtwijken worden.

Me dunkt: allemaal mooie ambities en ideeen, maar wanneer wordt er in Den Haag iemand wakker die zich realiseerd dattie ook een keer de buidel moet trekken alsie iets gerealiseerd wil zien?

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Politiek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s