Barcelona en Buyne

Terwijl ik in het buitenland verbleef was het onrustig in de Amsterdamse politiek: Hennah Buyne trad onverwacht af, nadat ze een pittig raadsdebat afgelopen woensdag over de lesbrief had overleefd. Tragisch dat er al na een jaar een einde komt aan het wethouderschap van deze dame van groot postuur.

In Barcelona bleken de kranten ook in de ban van de Nederlandse politiek, maar dan een ander onderwerp. Het feit dat homo’s die sex elkaar hebben in het park niet worden vervolgd was daar groot nieuws. In El Pays werd stadsdeelbestuurder Paul van Grieken aangehaald, die had gesteld dat de politie geen prioriteit zou stellen bij de vervolging van homosexuelen die sex hebben bij de rozentuin in het Vondelpark. Naarverluidt gaat het op een goede avond om enkele tientallen tot zo’n honderd bezoekers.

Enige verwarring was er wel in de kranten over wat nou precies de aard was van de Nederlandse maatregel. In mijn optiek valt het met ‘maatregel’ wel mee en gaat het de facto om staand beleid. Het hebben van sex in de openbare ruimte is weliswaar verboden, maar het wordt gedoogd. Probeer maar eens aan je Spaanse vrieden uit te leggen wat ‘gedogen’ precies is.

Omdat de Spaanse kranten spraken van een nieuwe wet toch maar eens verder geinformeerd. Het blijkt om richtlijnen te gaan van een bepaald expertisecentrum. Wettelijk is er niets veranderd. En dus die uitspraak van de stadsdeelbestuurder. Korpschef Welten heeft zich er inmiddels min of meer van gedistantieerd, hij stelt in Parool dat wel degelijk wordt opgetreden als er klachten binnenkomen van spelende kinderen die geconfronteerd worden met blote mannen. Maar zulks heeft zich nog niet voorgedaan in de rozentuin naar het schijnt.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Politiek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s