Vertrutting

Afgelopen vrijdag ging ik met Ivar Manuel, fractievoorzitter van D66 (foto), in debat over vertrutting. Hoewel ik een paar minuten te laat was doordat mijn ketting van mijn fiets lag, was het toch een buitengewoon interessant debat. Mart Boden maakte als te doen gebruikelijk een verslag van dit politiek café van de PvdA.

De term ‘vertrutting’ wordt de laatste tijd nogal ruim geinterpreteerd. Veel zaken die in mijn optiek niets meer of minder zijn dan het aanpakken van misstanden wordt eronder geschaard. Denk aan de aanpak van de Wallen. Ook dit wordt vertrutting genoemd. Leg dat maar eens uit aan de vrouwen die het slachtoffer zijn van vrouwenhandel, moderne slavernij door gewetenloze beroepscriminelen: vertrutting?

Of het helpen van ouders met opvoedondersteunen als het hun zelf niet lukt. Achterstanden die kinderen oplopen op jonge leeftijd, kunnen veelal in een later van hun stadium niet meer ingehaald worden. Als er dan een offensieve politiek wordt gevoerd om in een vroeg stadium te helpen, wordt dit ook onder vertrutting geschaard.

Als dat allemaal vertrutting is, dan werp ik mij graag op als voorvechter van de vertrutting. Maar dan moet wel de Dikke van Dale worden aangepast. Wellicht een aardig voorstel voor de minister van justitie?

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Politiek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s