Raadsrumoer

Het was zowaar een wat hectische gemeenteraadsvergadering gisteren. Hennah Buyne werd door de oppositie onder vuur genomen aangaande de lesbrief die naar de scholen was gestuurd, waarin een passage stond die gelezen kon worden als politieke stellingname door de zgn. ‘politiek correcten’. Zij had zelf evenwel reeds een brief naar de scholen gestuurd dat zij het een goed idee vond die betreffende passage te herschrijven, zonder daar zelf voor de pen ter hand te nemen. Drie partijen echter wilden dat zij zelf de brief herschreef en dat dat uitgebreid in de raadscommissie geaccordeerd zou moeten worden. Het lijkt er evenwel op dat zij daarmee juist zélf de fout maken om als politicus op scholen politiek te willen bedrijven, dit terwijl de wethouder jusit zo verstandig was de daadwerkelijke inhoud over te laten aan onafhankelijk deskundigen.

Ook Marijke Vos was onder vuur komen te liggen na een werkgezoek aan Berlijn. Daar zij men dat een milieuzone (het weigeren van vervuilende auto’s in een bepaald gebied van de stad) niet zoveel uitmaakt mbt de luchtkwaliteit: het belangrijkste is om veel groen te hebben. Vreemd genoeg zij Marijke Vos niet in de raad: wat lullen jullie nou, wij hebben het groenste beleid van heel Europa, wij geven miljoenen en miljoenen uit aan meer groen in en om de stad? Het is echt historisch wat uitgegrokken wordt voor realisering van hoogwaardig groen! Een inkoppertje zou je zeggen. Maar Ivar Manuel van D66 kleeg de gelegenheid zich te beklagen over de sportvelden die worden volgebouwd.
In dit kader mag ook de PvdA-notitie aangaande ‘postzegelparkjes’ niet onvermeld blijven, waarvoor nu 3 miljoen is uitgetrokken om deze metterdaad te realiseren.

En dan heb ik het nog niet over Job Cohen, die op vragen van het raadslid Limmen stelde dat het niet erg is als een ambtenaar vanuit zijn geloof geen hand wil geven, als hij daarmee nog steeds zijn functie goed kan uitoefenen. Wederom rumoer bij de oppositie. Mijn mening hierover moge reeds genoegzaam bekend zijn.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Politiek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s