Zuideramstel

Wij gaan als fractie eens in de zoveel tijd op bezoek bij een deelraadsfractie en vergaderen dan ter plekke. Ja zo kom je nog eens ergens

Gisteren in Zuideramstel. Grappig om die verschillen tussen de stadsdelen te zien. Bijvoorbeeld sociale woningbouw: in Bos en Lommer in sommige delen 90%. In Zuideramstel schommelt het zo rond de 25%. Dat geeft een bepaalde focus met zich mee op de problematiek. Wil je ‘de ongedeelde stad’ echt serieus nemen dan moet je dus voldoende sociale woningbouw in Zuideramstel overhouden.

Gelukkig hebben we op centraal stedelijk niveau zgn ‘aanbiedingsafspraken’ gemaakt. Dat betekent het volgende. Vroeger werden alleen afspraken gemaakt over de nieuwbouw: daar moest 30% sociaal zijn. Dan maak je echter maar afspraken over +/- 1% van de voorraad: namelijk elk jaar bedraagt de nieuwbouw +/- 1% van de totale voorraad. De totale markt daarentegen bedraagt ongeveer 10% van de totale voorraad: de aangeboden woningen. Met de ‘aanbiedingsafspraken’ is dus afgesproken hoeveel van die woningen tegen welke prijs aan welke doelgroep worden aangeboden. Dus dan maak je afspraken over 10 keer zoveel woningen!

Maar omdat het voor iedereen nieuw is is het succes ervan nog wel lastig uit te leggen. Als je verkiezingsleus luidde: 30% sociaal bij nieuwbouw! en het beleid is nu: 85% van de aangeboden woningen onder de kernvoorraad+ grens en 60% van de aangeboden woningen onder de aftoppingsgrens!

Ja dan bekt dat toch minder lekker….

Maar het resultaat is wel beter.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Politiek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s