Barcelonatips

tibidabofoto.jpgtibidabofoto.jpgDe grote concurrent van Amsterdam is Barcelona. Wij stonden op nummer vijf als het gaat om de meest aantrekkelijke vestigingssteden van Europa, maar wij zijn ingehaald door deze mediterrane stad.

Waarom dat is kunt u wellicht nog het beste lezen op de site Barcelonatips.nl. Deze site fungeert zowel als online reisgids alswel als weblog van een echte Barcelonakenner, waarin je – extreem up to date – kunt lezen waar de leuke barretjes zijn en waar de beste tapas, alsmede waar je beter niet heen kunt gaan, wat de festivals zijn, maar ook bezienswaardigeheden zoals het bijzondere Tibidabo, een pretpark uit 1928 bovenop een berg.

Men ziet bij het bezoek aan een dergelijke site al snel waarom Barcelona zo succesvol is. Zij oefent een magische kracht uit, wat de Amerikaanse econoom Florida noemde ‘de creative class’. Hoewel er van alles aan te merken is, mn op zijn empirie, denk ik dat de hoofdboodschap van hem correct is: in de huidige economische structuur waarbij afstanden slinken door goedkope vluchten en de digitale snelweg, kunnen steden succesvol zijn als zij een bepaald soort ‘creatief human capital’ aan zich weet te binden, door een goed leefklimaat te bieden.

Amsterdam doet hard zijn best om Barcelona weer uit de top vijf te stoten. Hiervoor is veel nodig. Of het gaat lukken moet nog blijken.

In elk geval heb ik besloten ter plekke bij onze concurent weer eens polshoogte te nemen. Dankzij de site van Barcelonatips was ik volledig op de hoogte van de nieuwste aanbiedingen en kon ik goedkope boeken. In maart volgen mijn bevindingen.

tibidabofoto.jpg

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Persoonlijk, Politiek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s