Mooi Amsterdam

Samen met mijn collega Hetti Willemse schreven we een raadsnotitie over ‘Mooie AMsterdam’. Uit het Amsterdams STadsblad deze week:

AMSTERDAM – De Amsterdamse PvdAfractie wil burgers meer gaan betrekken bij het woningbouwproces. Op die manier kan de Amsterdamse identiteit in de architectuur beter behouden blijven.

De raadsnotitie ‘Prachtstad eens en voor altijd’ die hierover gaat is door raadsleden Hetti Willemse en Michiel Mulder aangeboden aan het College van B en W. In het voorjaar werd er een discussienotitie opgesteld, waar de raadsleden veel positieve reacties op kregen. ,,Participatie van bewoners moet nadrukkelijker aanwezig zijn bij het woningbouwproces,” aldus Willemse. ,,Dit zou je kunnen realiseren door middel van bijvoorbeeld ontwerpwedrstrijden.” Ander belangrijk punt in de notitie is het behoud van de Amsterdamse identiteit in de architectuur. Volgens Mulder horen gebouwen verbonden te zijn met de plek waar ze staan. ,,Een gebouw moet iets toe te voegen hebben aan de stad. We moeten de beleving behouden.”

Zie verder voor het mooie Amsterdam alhier.

Vanochtend werd voorts de eerste Starterslening uitgereikt! Ook een initiatief van Hetti en mij. Sterker, het was mijn eerste initiatief als raadslid. Bijzonder om te zien dat het nu echt gaat gebeuren. Je kunt nu bij achterlating van een sociale huurwoningen een renteloze lening krijgen als je een woning koopt. Bevorderd de doorstroming en vergroot de kansen voor starters. Als je inkomen stijgt wordt de renteloze lening rentedragend.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Politiek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s