Schulden

Vandaag waren de algemene beschouwingen: de burgermeester en wethouder financien gaven hun visie op de stad, en daarna alle fractievoorzitters. Onze fractievoorzitter Manon van der Garde hield een zeer goede speech, onder ander over de Amsterdamse identiteit, maar ook over de schuldenproblematiek. Het was wel erg frappant dat net vandaag de Amsterdamse Rekenkamer een rapport publiceerd waarmee onze voorstellen ten principale ondersteund worden. Zie hier het rapport.

Erg gebeurd soms te weinig in de eerstelijns hulpverlening (helpen op een moment dat de schulden nog op ‘normale’ wijze gesaneerd kunnen worden, zodat er teveel druk ligt op de crisis schuldhulpverlening, als huisuitzetting dreigt. Dat is precies wat Manon in de algemene beschouwingen aankaartte en daarom dede wij het voorstel voor een ‘superteam’ in de schuldhulpverlening die actief ‘Er op af’ gaat om de problematiek in een vroeg stadium aan te pakken. Zie hier.

Ik vind het wel een beetje jammer dat verantwoordelijk stadsdeelbestuurder in zuioost Jude Kehla in Parool zich inspant om kritiek te uiten op het Rekenkamer rapport. Terwijl wij als stad dit instituut betalen om onafhankelijk onderzoek te doen waar we allemaal verstandiger van worden. Maar dan moeten we wel bereid zijn kritiek serieus te nemen en deze te gebruiken om de prestaties van de overheid te verbeteren.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Politiek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s