Enquete

Afgelopen donderdag gingen wij langs ondernemers in de Baarsjes met een enquête. Hoewel de steekproef niet representatief was, was de indruk die we kregen dermate eenduidig dat het niet moeilijk is vast te stellen wat er speelt bij ondernemers en tegen welke problemen zij aanlopen. Van de winkeliers die wij bezochten had íedereen wel eens te maken gehad met criminaliteit, niemand uitgezonderd. Iedereen bevestigde ook dat de veiligheid minder is geworden sinds het ‘VIP-team’ is afgeschaft. Dit VIP-team liep op koopavond door de buurt en hield toezicht in bewakingsuniform. Sinds dit team is afgeschaft is de koopavond langzaam weggesuddert: één voor één stopte een winkelier hiermee omdat ze het niet veilig vonden.

De hoop dat men iets aan de politie heeft heeft men volledig opgegeven. Men ziet ze ófwel met z’n tienen voorbij lopen, ofwel niemand. Men voelt geen bescherming. Een winkelier die aangifte wilde doen van een bedreiging, die hij zelfs op video had opgenomen, kreeg op het politie bureau nul op request: men zag geen reden de aangifte op te nemen.

Steen des aanstoots is ook dat men een stalen rolluik alleen vóór het winkelglas mag installeren van het stadsdeel en niet aan de buitenkant.

Verder zijn de huurverhogingen een bedreiging voor de winkel buur. Als een winkel leegkomt vraagt de vastgoedeigenaar prijzen die een normale winkelier die zorgt voor een afwisselende branchering niet betalen. Het onderhoud laat te wensen over.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Economie, Politiek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s