Debuut

Ook Marcel Wiegman heeft een goed debuut als Haags redacteur. De Parool shuffle pakt wat dat betreft aardig uit. Hij heeft én de begrotingsplannen van de regering én het sociaal-democratisch gedachtegoed beide beter begrepen dan Jan Pronk. Er is nog niks openbaar natuurlijk dus het blijft gissen, maar meestal weet Marcel alles wat niet openbaar is dus het zal er niet ver naast zitten.

Er zitten één à twee gigantische PvdA-klappers in: het aftoppen van pensioensparen boven modaal. Daar ben ik al driehonderééntriljard jaar een groot voorstander van. Het is uiteindelijk niet in het verkiezingsprogramma terecht gekomen, maar het leidt ertoe dat bovenmodalers niet meer gesubsisidieerd door ondermodalers exhorbitante pensioenen kunnen sparen. Ze kunnen nogwel persioensparen, maar dan niet meer fiscaal gefaciliteerd. Hoera!

Dan is er de ‘werkbonus’ ofwel arbeidskorting die nu toch echt inkomensafhankelijk blijkt te gaan worden. Daar ben ik al éénmiljoendriehondervijfentachtigtriljard jaar voorstander van.

Ondertussen in Amsterdam…

Heb ik met een woningcorporatie gesproken die onlangs belaagd was door krakers. Gelukkig waren er geen gewonden gevallen, maar het geeft wel de verloedering binnen delen van de kraakbeweging aan. Steeds vaker wordt er bínnen een jaar gekraakt. Ik kon de input van het gesprek doorgeven aan mijn collega’s van de commissie Algemene Zaken, want het staat nav het persbericht van de VPRO en het kraakgebeuren in de krant vorige week geagendeerd te zijn.

Verder heb ik nog een beetje tijd gestoken in de voorzitterscampagne van de PvdA, alwaar ik Erik de Baedts hier en daar van advies voorzie. Hij heeft een leuk promofilmpje gemaakt waarin ik figureer:

Filmpje Erik

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Politiek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s