Parijse toestanden

Onlangs was ik dus een weekendje weg naar Parijs. Vlakbij de gezellig buurt Montmartre. Een gezellige buurt met leuke live muziek. Zoals dit Jazzkwartetje: Montmartre.

Frappant was evenwel (dat is niet op het filmpje te zien) dat de bassist heel de tijd boos werd op de leadzanger/trompettist. U ziet in het filmpje de leadzanger/trompettist flink uit zijn dak gaan met zijn trompet. Het was duidelijk dat de bassist zich enigszins achtergesteld voelde, hoewel hij ook reele punten van kritiek had. Zo eindigt een nummer steevast in zo’n hoogte punt van chaos met een mooi slotakkoord en slotmoment. Niet zelden toeterde de trompettist er dan nog één toontje achteraan.

Kijk, dat zijn natuurlijk geen afspraken.

Tegelijkertijd waren er genoeg momenten dat de bassist schitterde, namelijk bij de solo’s die in de Jazz nogal kunnen uitlopen.

Maar het lot van de bassist is nu eenmaal dat deze iets minder op de voorgrond staat dan de leadzanger, terwijl zijn rol wellicht nog belangrijker is. Zonder bassist geen muziek, behalve dan bij de Doors.

In een tentje met een soort van open podium werd mij elders in Montmartre nog de eer gegunt ‘Summertime’ te spelen. Het niveau van hierboven haal ik evenwel niet, dus die opname zal ik u ontzeggen.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Zonder categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s