Lief en leed in de Baarsjes

Gisteren hadden we afscheid van Ahmed Aboutaleb. Het afscheid was in het onlangs gerenoveerde gebouw ‘Het Sieraad’: een heel geslaagde ontwikkeling. Ik was er onlangs toen het nog een bouwput was, nu heeft het een glazen dak boven de binnenplaats die aldus dienst doet als receptieruimte en was dies meer zij. In het gebouw zitten een school en voorzieningen voor de buurt. Ik heb Ahmed veel sterkte gewenst, niet ‘veel plezier’ in Den Haag, want ik weet dat het in Amsterdam leuker is.

Maar niet een kilometer verderop waar het bouwterrein van de Westermoskee en een X aantal woningen al een tijdje braak ligt. Gisteren werd bekend dat de Turkse organisatie Milli Gorus, die in opspraak raakte oa in het televisie programma netwerk wegens vermeende zwendel met investeringsgelden die door Turkse particulieren werden opgebracht, de bouwrechten van het Oosten wil overnemen en de ontwikkeling zelf wil doen. Woningcorporatie het Oosten wil namelijk alleen verder met het project met Milli Gorus als zij de verlichtte beleidslijn uit het verleden bestendigen en niet onder invloed staan van de Duitse zusterorganisatie. Job Cohen bemiddelde in het conflict.

Gisteren staakte Cohen zijn bemiddelingspoging. We hebben als PvdA-fractie een aktualiteit ingediend, zodat we de kwestie volgende week in de gemeenteraad kunnen bespreken.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Zonder categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s